Anisie: Inspectoratul Școlar propune suspendarea cursurilor față în față în Capitală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București propune suspendarea cursurilor offline pentru 14 zile, conform declarației ministrului Educației Monica Anisie dată după întâlnirea cu inspectorii din ISMB.

Propunerea va fi înaintată Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care se va întâlni azi pentru a decide ce se întâmplă în Capitală după depășirea, ieri, a pragului de infectare de 3 la mia de locuitori. Se propune închiderea tuturor unităților de învățământ, inclusiv grădinițe, școli private și programe after school.

„Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri – şi anume rata a depăşit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi de suspendare a activităţilor didactice faţă în faţă pentru 14 zile. Înţeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Monica Anisie.

Propunerea este conformă cu măsurile stabilite deja la nivel național pentru diferite praguri de infectare.

În București sunt deja școli care învață în sistem hibrid, adică jumătate dintre copii la școală și jumătate online, sau exclusiv online. În prezent, ar trebui ca toate școlile să treacă la sistemul exclusiv online.

Monica Anisie a declarat că şi alte localităţi sunt în scenariul roşu, iar procedura este urmată conform prevederilor.

„Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu şi procedura a fost urmată aşa cum este prevăzut în ordinul de ministru, dar şi în hotărârea de Guvern”, a arătat reprezentantul MEC. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole