Anișoara Cornilă, „mămițica” Transporturilor, relocată la Ministerul Economiei

Pensionara Anișoara Cornilă, fost director general ani de zile al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, s-a relocat recent într-un minister cheie al României.

„Mămițica” lui Terente Ciui

Pe 21 aprilie 2022, fostul director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice din Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, controversata Anișoara Cornilă, s-a pensionat spre bucuria angajaților dar și celor din companiile din subordine (https://www.puterea.ro/bucurie-mare-la-ministerul-transporturilor-mamitica-cornila-s-a-pensionat/).

Presa a semnalat de nenumărate ori că Anișoara Cornilă și-a constituit un veritabil „clan” în minister și în companiile din subordine făcând și desfăcând ițele administrative, numind și înscăunând diverse personaje în conducerile departamentale ale ministerului, dar mai ales în bordul administrativ al companiilor.

Totodată, fiecare ministru care ateriza în Palatul CFR era luat în primire de Anișoara Cornilă și avertizat: ”Mămițică, eu sunt bună prietenă cu procurorul X sau judecătorul Y. Dacă ai nevoie, ”Mămițica” te poate ajuta?”.

Numai că, ”mămițica” Anișoara Cornilă nu s-a retras la pensie, ci s-a relocat la Ministerul Economiei, fiind consiliera secretarul de stat PNL, Terente Ciui, venit de la Bistrița. Însă, ceea ce se știe mai puțin, un rol cheie în relocarea Anișoarei Cornilă la Ministerul Economiei l-a avut secretarul general al acestui minister Elena Petrașcu, care a fost mult timp în posturi cheie la Ministerul Transporturilor.

Şedinţa foto incintantă în biroul unui secretar de stat

Anişoara Cornilă a ajuns în Ministerul Transporturilor în guvernarea USL pe filiera Daniel Chițoiu, după ce bulversase întreaga activitate de la Transelectrica. La scurt timp după ce a aterizat în Palatul CFR, ea a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare.

Ţinute provocatoare în culori vii – fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase. Aşa se prezenta Anişoara Cornilă în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor.

Cele mai incintante imagini ale acesteia au fost realizate în cabinetul secretarului de stat de la aceea vreme din acest minister, Dragoş Titea. În biroul acestuia, fotoliile din piele verde au devenit accesorii foto foarte îndrăgite de către Anişoara Cornilă, cea care încearca să se prezinte că o persoană sexi, deşi în buletin este trecută de 50 de ani.

De asemenea, din postura de director general al Direcţiei Generale şi Resurse Juridice a ţinut să se pozeze şi sala hărţilor de la Ministerul Transporturilor, dar şi lângă steagul României şi al Uniunii Europene.

Astfel, mai multe încăperi ale acestui minister au devenit studiouri foto pentru directoare trecută de prima tinereţe, care susţine permanent că este bolnavă, fapt pentru care a şi beneficiat, printr-o fundație a lui Liviu Pop – ”Genunche”, de o donaţie consistentă de la compania din bordul căreia face parte.

De la dutty-free, la Ministerul Transporturilor

Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu.

Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională „Poşta Română” S.A, după care a ajuns la Translectrica și din 2012 a ajuns în Ministerul Transporturilor.

3 COMENTARII

  1. Dintotdeauna ,se stie că acest gen de femei reusesc în viață. Și doar una ,două din ele ajung la mititica precum Elena lui Basescu. Ca daca era Basescu ministru la transporturi ,aceasta „mamitica” ar fi fost prim ministru. Și toată familia ei bine pusă. Aproape că imi pare rau ca m a facut mama bărbat.

  2. Ce vremuri,sa fi la un duty-free din Vama Giurgiu,prin anii 90.Curios ca dupa asa ,,borcan cu miere (valuta) a ramas bugetara ,pana la pensie.Dar dragii mei ,unde e ,,painea ,,mai dulce ca la ,,stat,,,dovada ca si dupa pensionare s-a intors intr-un birou la ,,stat,,chiar daca pentru asta ,trebuie sa puna ceasul desteptator ,in fiecare dimineata,fara a se putea bucura de o ceasca de cafea acasa ,in papuci si halat,gandindu-se in ce excursie ar putea pleca ,in vreo tara ,,calda,,sau chiar la ,,bai.Dar ce sa-i faci ,daca datoria o cere ,poti ramane pana la ,,ultima suflare ,,cu toate ca locurile pentru statui,s-au cam ,,ocupat.

  3. Domnu’ Don, asemenea femei nu realizeaza ce vârstă au, mai ales daca sunt singure.
    Cu cine sa bei cafeaua,cu cine să pleci in Tenerife, cu cine sa visezi noaptea la răsărit, etc. Banul le ia mințile. Apoi ,tot cu bani cumpara tinerețea.Majoritatea lor au prieteni cu 10-15 anu mai tineri. Deci, viață lor să fie de capul lor. Nenorocirea este ca noi suntem la mâna si hotărârea unor astfel de femei, bărbați, etc. Preoții au luat o razna, profesorii la fel, parlamentarii sunt cap de afiș în orgii de tot felul. Și noi? Eu, tu, copiii mei, copiii tăi, ce viitor au, cum vor fi diminețile lor?
    Fără cuvinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...