ANRE: Peste jumătate dintre consumatorii casnici de energie electrică din România sunt „vulnerabili”

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a anunțat că mai mult de jumătate dintre consumatorii casnici de energie din țară, respectiv peste 4,5 milioane, sunt „vulnerabili”, cu un consum mediu de 55 kWh pe lună.

„Din cei peste 8.700.000 de clienţi casnici, conform raportărilor aferente semestrului I al anului 2020, transmise de furnizori către ANRE pentru a obţine datele necesare realizării raportărilor către INS-EUROSTAT, peste 50% din total sunt clienţi cu un consum mediu de 55 kWh/lună, care pot fi încadraţi în categoria consumatorilor vulnerabili”, se arată într-un comunicat ANRE.

Mai precis, este vorba de un număr de 4.592.430 de consumatori, din totalul de 8.738.575.

De asemenea, ANRE spune că, la finalul lunii octombrie 2020, dintr-un număr de peste 8.700.000 de consumatori casnici, un procent de peste 32,8% (2.915.243 clienţi) au ales să încheie contracte de furnizare la preţuri concurenţiale.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că trecerea automată din piața reglementată în cea a serviciului normal este „un abuz”.

„Este un abuz de poziție dominantă pe care furnizorii îl folosesc”, a spus Virgil Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...