Antibiotice Iași a pătruns pe piețele din SUA și Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratarea COVID

Compania farmaceutică Antibiotice Iași a dublat investițiile în ultimul an. Respectiv de la 7 milioane de lei în 2019, bugetul pentru cercetare și produse noi și pentru modernizarea echipamentelor a atins anul trecut 14 milioane de lei.

Tot anul trecut, Antibiotice Iași a pătruns pe piețele din Statele Unite și Marea Britanie cu noi medicamente folosite în tratarea COVID-19.

Directorul general Ioan Nani spune că investițiile au fost menite în primul rând să susțină sistemul național de sănătate prin fabricarea de produse necesare în terapiile pentru COVID, dar și să garanteze dezvoltarea companiei.

Un plan ambițios

Antibiotice Iaşi trebuie şi va rămâne cea mai importantă şi de tradiţie companie românească cu capital integral românesc.

Sigur că ne dorim ca în timp privatizarea să fie o condiție în care compania să se dezvolte, până atunci însă este de datoria noastră să avem un plan de operare în perspectivă.

Este un plan ambițios care spune că până în 2028 trebuie să dublăm această afacere, trebuie să creștem profitabilitatea de cel puțin două ori și în acest fel să generăm peste 1.000 de locuri de muncă plătibile în condiții decente, pentru ca tinerii să rămână”, precizează Ioan Nani, potrivit Radio România Actualități.

Fondată în 1955, Antibiotice Iași este o societate pe acțiuni, majoritar fiind statul român, prin intermediul Ministerului Sănătății. În octombrie anul trecut a câștigat licitația Comisiei Europene pentru Amoxiplus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice în pandemia de COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...