Antifrauda monitorizează firmele din sectorul energiei. Posibile distorsiuni pe piață

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va desfăşura acţiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniul energei. De altfel, ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieţei în contextul îngrijorărilor legate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale.

Acţiunile vizează menţinerea unui mediu concurenţial corespunzător, urmând să  completeze demersurile instituţiilor cu atribuţii în domeniu.

De altfel, Comisia  Europeană a atras atenția cu privire la nevoia de a exista un set de măsuri şi opţiuni pentru a răspunde la şocul creşterii preţurilor, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

“Ministrul Finanţelor, dl. Dan Vîlceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieţei în domeniul energiei, în contextul îngrijorărilor legate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale şi al anunţului Comisiei Europene, acela de a avea un set de măsuri şi opţiuni pentru a răspunde la şocul creşterii preţurilor. În acest sens, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, va desfăşura acţiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu”, se precizează în comunicat.

Energia electrică și gazele naturale se află în topul scumpirilor înregistrate în acest an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Astfel, în intervalul august 2020 – august 2021, preţurile la energie electrică au urcat cu 24,65%, în timp ce la gaze naturale majorarea a fost de 20,55%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole