Antreprenor imobiliar condamnat la închisoare după ce o fetiță a murit într-un bloc pe care îl contruia

Publicat: 05 feb. 2023, 19:03, de Cezar Amariei, în SOCIAL , ? cititori
Antreprenor imobiliar condamnat la închisoare după ce o fetiță a murit într-un bloc pe care îl contruia

Omul de afaceri constănţean Iusuf Mahir a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în cazul fetiţei de 12 ani ce a murit în timp ce se juca într-un bloc aflat în construcție. Incidentul a avut loc în urmă cu șase ani.

Fetița a decedat după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc construit de firma lui Mahir. Omului de afaceri i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, la care se adaugă o treime din totalul altor pedepse, respectiv 8 luni.

„Aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 8 luni, inculpatul IUSUF MAHIR urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni de zile, în regim de detenţie”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel Constanța.

Cuantumul despăgubirilor acordate drept daune morale a fost majorat de la 30.000 de euro la de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data plăţii.

Omul de afaceri a fost deja încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, conform focuspress.ro.

În anul 2016, o fetiţă de 12 ani, aflată la joacă împreună cu alţi copii, a murit după ce a căzut de la etajul cinci, printre scările fără balustrade ale unui bloc aflat în construcţie în municipiul Constanţa, antreprenorul nerespectând legislaţia privind disciplina în construcţii.