Antreprenor imobiliar condamnat la închisoare după ce o fetiță a murit într-un bloc pe care îl contruia

Omul de afaceri constănţean Iusuf Mahir a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, în cazul fetiţei de 12 ani ce a murit în timp ce se juca într-un bloc aflat în construcție. Incidentul a avut loc în urmă cu șase ani.

Fetița a decedat după ce a căzut de la etajul cinci al unui bloc construit de firma lui Mahir. Omului de afaceri i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 2 ani de închisoare, la care se adaugă o treime din totalul altor pedepse, respectiv 8 luni.

„Aplică pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse, respectiv 8 luni, inculpatul IUSUF MAHIR urmând să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 8 luni de zile, în regim de detenţie”, se arată în decizia magistraților Curții de Apel Constanța.

Cuantumul despăgubirilor acordate drept daune morale a fost majorat de la 30.000 de euro la de 40.000 de euro, la cursul oficial al BNR la data plăţii.

Omul de afaceri a fost deja încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, conform focuspress.ro.

În anul 2016, o fetiţă de 12 ani, aflată la joacă împreună cu alţi copii, a murit după ce a căzut de la etajul cinci, printre scările fără balustrade ale unui bloc aflat în construcţie în municipiul Constanţa, antreprenorul nerespectând legislaţia privind disciplina în construcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...