Anunț al Agenției Spațiale a Rusiei pentru clienții străini

Agenţia spaţială rusă Roscosmos anunţă clienții străini că vor trebui să plătească viitoarele contracte în ruble. Este al doilea anunț de acest fel, după cel referitor la încasările pentru livrările de gaze către UE, care se vor face de acum doar în moneda rusă. 

Autorităţile ruse au termen o săptămână să pună la punct noul sistem de plăţi în ruble.

Viitoarele contracte încheiate cu agenţia spaţială Roscosmos vor fi doar în ruble”, a anunțat directorul general al agenţiei, Dmitri Rogozin.

Plata se va face  conform „schemei aplicate companiilor de exploatare a hidrocarburilor”, a spus el. Schimbarea sistemului de plăți este o replică a Moscovei la sancţiunile occidentale ce i-au fost impuse după invadarea Ucrainei, în special îngheţarea activelor Rusiei în străinătate.

Guvernul rus a aprobat pe 8 martie o listă cu ţări şi teritorii despre care consideră că ar fi avut un comportament ostil la adresa sa, companiilor şi cetăţenilor săi.

Pe această listă figurează Statele Unite, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...