ANUNŢ făcut de ministrul Muncii! Cei care au lucrat în regim de telemuncă vor primi 2.500 de lei de la Guvern

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că cei care au lucrat în regim de telemuncă vor primi 2.500 de lei pentru achiziţionarea de echipamente.

”Am introdus în OUG o prevedere care se adresează celor care un lucrat în regim de telemuncă, în perioada stării de urgenţă,  şi pe care dorim să îi încurajămîn măsura în care fişa postului  lor se pretează la desfăşurarea activităţii în afara spaţiului clasic de lucru, printr-o sumă de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă. Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi care ar fi trebuit să fie în  perioada stării de urgenţă, în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile”, a declarta Violeta Alexandru, la finalul şedinţei de guvern de vineri.

Banii se vor aloca o singură dată, iar de acest program vor beneficia aproximativ 700.000 de persoane. Impactul bugetar este de 2,5 miliarde de lei.

”Estimăm un impact bugetar pentru toate aceste măsuri, de 2,5 miliarde de lei şi estimarea noastră e că aproximativ 700.000 de  persoane şi profesionişti ar putea beneficia de această  nouă măsură”, a mai adăugat Alexandru.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole