Anunțul Franței care privește România. Ce se va întâmpla după 1 martie

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat, vineri, la Bruxelles, că Franţa va trimite un nou contingent în Estonia și va accelera desfăşurarea de militari în România, în cadrul NATO. Acesta este răspunsul francezilor la invadarea Ucrainei de către armata rusă, transmite AFP.

„Franţa va continua să îndeplinească rolul de a-şi reasigura aliaţii NATO prin trimiterea unui nou contingent în Estonia ca parte a prezenţei avansate consolidate, anticipând participarea sa la controlul aerian baltic începând cu luna martie şi, de asemenea, prin accelerarea desfăşurării sale în România”, a declarat preşedintele francez la încheierea summitului excepţional al Consiliului European de la Bruxelles şi în ajunul summitului NATO dedicat crizei din Ucraina.

Emmanuel Macron a mai precizat că Franța este pregătită să ” continue să livreze echipamente militare şi să acorde sprijin populaţiei”, a afirmat Emmanuel Macron.

La sfârşitul lunii ianuarie, Franţa a anunţat că intenţionează să trimită „mai multe sute” de soldaţi în România, în cadrul unei posibile dislocări NATO.

România, care se învecinează cu Ucraina şi are acces la Marea Neagră, se află „în epicentrul tensiunilor” şi, prin urmare, trebuie „reasigurată”, a explicat ministrul francez al apărării, Florence Parly.

Franţa este prezentă deja în Estonia cu aproximativ 300 de soldaţi mobilizaţi de un an la misiunea permanentă „Prezenţă avansată consolidată”, care a fost desfăşurată după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...