Anunțul Ministerului Apărării din Ucraina: Femeile pot fi incluse într-o posibilă mobilizare

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat extinderea categoriilor profesionale specifice femeilor ce pot fi incluse într-o posibilă mobilizare în cazul unui conflict militar cu Rusia. Astfel, resursele umane ale armatei vor fi extinse cu până la trei – patru milioane.

Ordinul nr. 313 prevede ca femeile între 18 și 60 de ani, apte pentru serviciul militar și a căror activitate profesională face parte dintr-un spectru de peste 100 de profesii relevante armatei, vor fi obligate să se înscrie anul viitor în Forțele Armate Ucrainene. Înscriere se va face în centrul teritorial pentru resurse umane din regiunea în care își au rezidența. Femeile eligibile care refuză să se înregistreze riscă avertismente și amenzi cuprinse între 27 și 55 de euro. La angajare, ele vor trebui să prezinte certificatul care atestă înregistrarea, iar companiile care nu le vor verifica,riscă și ele amenzi.

Jurnaliste, psiholoage, angajate ale librăriilor, artiste și veterinare

În prezent, armata ucraineană are un total de aproximativ 56.000 de femei. Lor li se vor alătura, printre altele, jurnaliste, psiholoage, angajate ale librăriilor, artiste și veterinare. Armata Ucrainei se extinde pe fondul tensiunilor cu Federația Rusă. „Introducerea Ordinului (…) va spori înregistrările militare (conform estimărilor aproximative) cu 3-4 milioane de persoane. (…) Pare logic pentru o țară beligerantă care își apără granițele”, a declarat Viktoriya Arnautova, consilier al Comandantului Suprem al Forțelor Armate din Ucraina. Deputata Oleksandra Ustinova a punctat că nu e vorba de o recrutare după atingerea unei anumite vârste, așa cum este la bărbați, ci de „o recrutare pe timp de război”.

Luând în considerare că sunt mai mult de 122.000 milșitari ruși la granița noastră decizia pare logică și potrivită. (…) Asta (Ordinul) trimite un semnal puternic Moscovei că ucrainenii sunt pregătiți să reziste”, a punctat Ustinova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...