Anunțul unui expert al OMS: Când vom reveni la normalitate

Viața nu va reveni la normal mai devreme de anul 2022, avertizează o expertă a Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit South China Morning Post.

O expertă a Organizației Mondiale a Sănătății anunță că viața nu va reveni la normal mai devreme de anul 2022, conform South China Morning Post.

Soumya Swaminathan, șefa cercetărilor de la OMS, anunță că inițiativa Covax a OMS- mecanismul pentru accesul echitabil la vaccin al tuturor țărilor- va putea obține câteva sute de milioane de doze până la jumătate anului următor, astfel că toate cele 170 de țări înscrise „vor primi ceva”.

Totuși, numărul dozelor de vaccin distribuite va fi prea mic pentru a elimina necesitatea distanțării sociale și a purtării măștii. Acest lucru va fi posibil abia când va fi atins obiectivul de 2 miliarde, ceea ce se va întâmpla la sfârșitul anului 2021.

„Modul în care oamenii își imaginează că în ianuarie vom avea vaccinuri pentru întreaga lume și lucrurile vor începe să revină la normal – nu așa funcționează”, a spus ea.

Soumya Swaminathan a mai spus că estimează că un vaccin ar putea apărea la mijlocul lui 2021, iar în prima parte a anului vor apărea primele rezultate ale testelor.

„Avem nevoie ca 60% până la 70% din populație să dezvolte imunitate înainte să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus. De asemenea, nu știm cât timp vor proteja aceste vaccinuri – acesta este celălalt semn de întrebare: cât durează imunitatea?”, a explicat Swaminathan la o întâlnire virtuală găzduită de Fundația Națiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole