Apa ajută la scăderea nivelului glicemiei!?

Publicat: 13 mart. 2023, 17:30, de Magda Marincovici, în Sănătate , ? cititori
Apa ajută la scăderea nivelului glicemiei!?

Potrivit specialiștilor, apa pare să aibă un efect pozitiv în cazul persoanelor suferinde de diabet, permițând scăderea nivelul glicemiei.

Pentru a reduce nivelul zahărului din sânge, corpul va încerca să elimine zahărul prin rinichi, producând urină. Și de aici nevoia de a bea mai multă apă, care este un simptom al prediabetului. Este deci important să avem un aport de apă suficient, care să ajute corpul să funcționeze normal.

Apa poate să accelereze revenirea la un nivel normal al glicemiei.

Atenție! Totuși, apă nu înlocuiește insulina. Dacă suferiți de diabet, trebuie în mod imperativ să fiți monitorizat de un medic de la care să primiți tratamentul și recomandări adaptate.

Apa vă poate ajuta punctual, dar nu este suficientă. Și mai țineți seama că inclusiv ceaiul și cafeaua pot contribui la scăderea glicemiei. Dar și așa se recomandă ca și ceaiul, și cafeaua să fie consumate în cantități moderate.

În general, bărbaților li se recomandă cel puțin doi litri de apă zilnic, iar femeilor 1,5 litri. Cu atât mai mult persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să bea suficientă apă, care permite reducerea riscului de hiperglicemie.

Potrivit unui studiu, s-a observat că la persoanele care beau un litru de apă zilnic riscul de hiperglicemie este scăzut, comparativ cu persoanele care beau mai puțin de o jumătate de litru de apă zilnic.

Persoanele suferinde de diabet trebuie să fie atente la ceea ce beau, respectiv la unele băuturi care conțin foarte multe glucide și care pot provoca hiperglicemie. Este vorba despre băuturile alcoolizate, sucurile de fructe, băuturile energizante, siropurile, băuturile carbogazoase.