Apare o nouă stațiune de interes național în România. A fost declarată prin Hotărâre de Guvern

Publicat: 31 mai 2024, 12:00, de Cristina Cohuț, în Turism , ? cititori
Apare o nouă stațiune de interes național în România. A fost declarată prin Hotărâre de Guvern
Sursa foto: gonext.ro

România va dezvolta în curând o stațiune de interes național în zona Padina-Peștera. Cu o investiție de aproximativ 80 de milioane de euro, această inițiativă promite să transforme locația într-o nouă destinație de atracție pentru turiști.

Stațiunea va avea două pârtii de schi și o bază de agrement

România va contura o nouă stațiune turistică în zona Padina-Peștera, adăugând astfel un nou punct de atracție pe harta turistică națională. Această investiție semnificativă, evaluată la aproximativ 80 de milioane de euro, urmărește să creeze o stațiune modernă, ce va cuprinde două pârtii de schi și o bază de agrement.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a anunțat că finanțarea proiectului va proveni din fonduri europene, fiind desemnat drept un proiect strategic de către Comisia Europeană.

„Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România, declarată prin Hotărâre de Guvern. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro.

Este o investiție a Consiliului Județean din bani europeni. Va fi un proiect finanțat direct la Comisia Europeană și va fi declarat proiect strategic“, a declarat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Când va fi gata proiectul

Proiectul este estimat să fie finalizat în doi ani și va include două pârtii de schi, o bază de agrement și toate infrastructurile necesare, cum ar fi apă, canalizare și gaze. Declarată stațiune turistică de interes național în 2020, zona Padina-Peștera este renumită pentru peisajele sale spectaculoase și traseele montane variate.

Zona este cunoscută și îndrăgită de iubitorii de drumeții și aventură datorită numeroaselor trasee montane și atracțiilor turistice, cum ar fi Peștera Ialomiței sau Lacul Scropoasa. Traseele montane duc până la Vârful Omu, cel mai înalt punct din Munții Bucegi, și Cheile Tătarului.

„Suntem la doi pași de București, iar acum, de când avem și drumul modernizat, în două ore și jumătate te poți afla aici. Vorbim despre o stațiune turistică de interes național și despre un proiect, aflat în derulare, al Consiliului Județean Dâmbovița, prin care se dorește să se facă o stațiune ultramodernă. Pornim de la o realitate, faptul că suntem în centrul geografic al Munților Bucegi, la 1600 de metri altitudine”, a declarat proprietarul unui hotel din zonă.