Apartamentul scriitorilor Ileana și Remus Vulpescu e, încă, scos la licitație

După ce-a plecat la stele și Ileana Vulpescu, marea scriitoare a românilor – asta, după ce în 2012 plecase și soțul, scriitorul Romulus Vulpescu, la o lună după fiica lor, decedată prematur – apartamentul în care au locuit 35 de ani e, încă, scos la licitație.

Nu există urmași direcți, și Ileana Vulpescu, înainte de a deceda, se pare că a delegat un executor testamentar care să aibă grijă de casa și de bunurile familiei.

Apartamentul este la al doilea etaj al unui imobil vechi din centrul Bucureștiului, mai precis, în Piața Rosetti și are cinci camere, întinse pe o suprafață de 145 de metri pătrați. Le-a fost repartizat soților Vulpescu de Uniunea Scriitorilor, apoi cumpărat de ei și e, deci, proprietate personală.

Pe lângă poveștile de viață ale celor doi soți și scriitori Vulpescu, mai există una. Înainte de a fi construit aici acest bloc, a fost o casă mare, cu mansardă, unde Mircea Eliade și-a scris cărțile de început.

În buna tradiție a lucrurilor de pe la noi, apartamentul se vinde împreună cu mobila, cu fotografiile, cu obiectele de artă, cu icoanele, cu colecția impresionantă de filme pe DVD, mai puțin cu manuscrisele și cu cărțile rare ale celor doi scriitori, care ajung la Muzeul Național al Literaturii Române și la Academia Română.

Sunt, de fapt, singurele instituții care au găsit de cuviință să se implice, nici Uniunea Scriitorilor, nici Ministerul Culturii neconsiderând că, poate, ar trebui făcută o casă memorială, unde să fie pus tot în valoare, în loc să ajungă pe la tarabe de negustori care vor să facă bani și atât, ori chiar la gunoi.

Apartamentul soților Vulpescu, situat, cum am spus, în centrul capitalei, costă 180.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...