Apel transnistrean: Așa-numitul Consiliu Suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație

Așa-numitul Consiliu Suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație privind situația din jurul regiunii transnistrene. În declarație se subliniază faptul că autoproclamata Republică Moldovenească Nistreană este „un stat pașnic, angajat în principiile neutralității și soluționării tuturor conflictelor la masa negocierilor”, potrivit Novosti PMR.

Sovietul Suprem, la fel ca tot poporul multinațional transnistrean, face apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția constructivă a Republicii Moldovenești Nistrene și să prevină escaladarea tensiunilor în spațiul regional comun”, se arată în textul declarației adoptate de așa-zisul Consiliu Suprem de la Tiraspol.

Așa-numitul președinte al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a fost prezent la ședința Consiliu Suprem, anunță serviciul de presă al consiliului.

Mai multe articole...

4 COMENTARII

 1. Este Putin gata să scoată trupele ruse din Ucraina?
  Putin tocmai l-a ordonat pe cel mai bun general al său, Alexander Dvornikov, să plece în Ucraina.
  Alexandru Dvornikov

  Titlul neoficial pe care îl are acest tip Dvornikov este „Macelarul Siriei”. Acesta a fost tipul care a condus bombardarea în masă a orașelor siriene până când acestea au fost gata să se predea. Sub comanda sa, zeci de atacuri cu arme chimice au fost lansate la diferite ținte din Siria, multe dintre ele de mică valoare militară. El a vizat linii de pâine, zone de evacuare a civililor, creșe pentru copii și multe altele, până când rebelii sirieni au aruncat prosopul.

  Este ca și cum ai da comanda lui Oskar Dirlewanger și ai exprima speranța ca Einsatzgruppen să se comporte de acum înainte.

 2. Va avea vreun efect asupra Transnistriei din cauza invaziei ruse a Ucrainei?
  Există deja.
  Strategic ceea ce Putin ar dori să facă este să captureze Odesa și să anexeze întregul Oblast (Provincie) de coastă ale Ucrainei, care s-ar lega și de Transnistria.

  Acest lucru ar paraliza dramatic economia Ucrainei, deoarece majoritatea exporturilor sale sunt mutate din Odesa cu vaporul. Și i-ar oferi lui Putin un coridor terestru care merge din Rusia până în Transnistria în vest. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, Rusia ar putea invada și captura restul Moldovei.

  Din fericire, armata ucraineană luptă ca iadul și face o treabă uimitoare în a reține armata rusă.
  Prețurile sunt în creștere, societatea este puțin tensionată, oamenii părăsesc orașele și satele de la granița cu Ucraina, iar în urmă cu câteva săptămâni, toți bărbații apți au fost împiedicați să plece și există zvonuri despre pregătire și demonstrații pentru război. Ordinul de mobilizare a fost anulat, dar poate fi redesemnat în orice moment.

  În mod realist, nu mă aștept ca războiul să lovească în curând Transnistria. În prezent, Moldova nu este suficient de bine înarmată pentru o astfel de campanie, iar Ucraina suferă prea mult pentru a-și permite un alt front. Dacă Transnistria va fi târâtă în război sau nu, va depinde aproape în întregime de modul în care va merge Ucraina în următoarele câteva luni.

 3. De ce este Transnistria importantă în războiul din Ucraina?
  Inițial, Georgia și Moldova trebuiau să fie invadate la fel ca și Ucraina. Dar invazia Georgiei s-a epuizat când comandantul rus a dezertat. Invazia Moldovei (care a fost compromisă de Ursulețul Lukașenko la televiziune) a epuizat și ea. Patru nave mari de debarcare destinate să creeze un cap de plajă amfibie lângă Odesa au fost scufundate sau grav avariate. Și apoi Moscova, care trebuia să asigure apărarea antiaeriană și comanda și controlul general, a fost scufundată împreună cu majoritatea ofițerilor de vârf însărcinați cu invadarea Moldovei.

  Este încă pe lista de lucruri de făcut a lui Putin. Moldova este o țară mică, cu o armată mică, dar este strâns aliată cu România, așa că poate fi salvată de Putin mușcând mai mult decât poate mesteca în Ucraina. În acest moment, o invazie a Moldovei (din care Transnistria este o parte controlată de Rusia) ar putea împinge Ungaria înapoi să devină membră cu drepturi depline al NATO.

  Putin este stăpânul consecințelor nedorite.

  Ar trebui Ucraina să atace Transnistria?
  Da. Uniunea cu Transnistria este scopul final al ofensivei ruse de-a lungul coastei Mării Negre. Prezența trupelor rusești în Transnistria este o amenințare pentru Ucraina. În același timp, datorită formei alungite, Transnistria controlează o mare parte a frontierei ucrainene-moldovenești, care este una dintre căile de acces ale Ucrainei către vest.

  Transnistria este un teritoriu controlat de mafie, unde au loc nenumărate afaceri ilegale. Este folosit de ruși pentru a bloca apropierea Moldovei de Uniunea Europeană și NATO. Este o tumoare canceroasă care există de prea mult timp. Deci, cu cât este îndepărtat mai devreme, cu atât mai bine.

  Desigur, ucrainenii nu pot ataca direct, pentru că Transnistria este oficial teritoriu moldovenesc, iar moldovenii ar protesta.

  Deci este necesar să-i provoci pe ruși: atacuri cu drone, împușcături la graniță. Atunci dă vina pe ruși. Să spună că rușii organizează atacurile din Transnistria, că ei sunt de vină pentru împușcăturile la graniță. Că fac asta pentru a avea un pretext să atace Odesa.

  Apoi lansați o „grevă preventivă” și ocupați Transnistria. Asta e partea ușoară. Există doar 1.800 de militari ruși și câteva miliții transnistrene slabe.

  Apoi aduceți acolo trupele de menținere a păcii ale ONU. Ucrainenii ar face un serviciu lor înșiși și întregii Europe.

 4. Si uite acu-si, acu-si ,acu-si o sa-i …. si pe rusi . Plecati la voi in taiga , ca aveti destula si sta nelocuita si nu mai furati pamanturile altora , pacifistilor de tip Ribentroff -Molotov .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole