Apel către cetățeni în Estonia. Ce li se solicită, de urgență

Publicat: 03 aug. 2021, 19:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Apel către cetățeni în Estonia. Ce li se solicită, de urgență

Președintele Estoniei, împreună cu mai multe persoane publice – o cântăreaţă, un medaliat olimpic la Tokyo și un medic – au înregistrat un apel către cetățeni, în care îi îndeamnă să se vaccineze împotriva coronavirusului, dacă nu au făcut-o deja, potrivit portalului ERR.

ERR precizează că mesajul video a fost înregistrat în limbile estonă și rusă. În afară de şefa statului, Kersti Kaljulaid, în materialul video mai apar cântăreața Anne Veski, medicul Arkadi Popov și scrimera Katrina Lehis, care a câștigat medalii de bronz și aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Vă mulțumim pentru asta!

Jumătate dintre locuitorii Estoniei s-au vaccinat deja. Vă mulțumim pentru asta! Dar, pentru a ţine virusul sub control, numărul persoanelor vaccinate trebuie să fie mare. Trebuie ca, până la începerea anului şcolar, cel puțin 120.000 de persoane să se protejeze împotriva urmărilor severe ale virusului. Ar fi și mai bine dacă s-ar mai vaccina chiar 200.000 sau 300.000 de persoane”, se arată în apelul adresat populaţiei Estoniei.

Scrimera Katrina Lehis apare la sfârșitul videoclipului şi spune că şi ea s-a vaccinat deja anti-COVID-19. În Estonia, ţară cu aproximativ 1,3 milioane de locuitori, s-au vaccinat deja cu ambele doze aproape 500.000 de persoane.