Apel către cetățenii britanici: „Renunţaţi la selfie-urile cu furtuna”

Autorităţile britanice au lansat vineri un apel către cetăţeni îndemnându-i să renunţe la selfie-urile cu furtuna după ce vânturi cu viteze record s-au abătut asupra nordului Europei provocând valuri care ajung până la înălţimea acoperişurilor proprietăţilor aflate pe coastă, informează Reuters.

Furtuna Eunice a adus în Marea Britanie rafale de până la 196 de kilometri pe oră, un record pentru Anglia, şi a ucis cel puţin o persoană în Irlanda, cauzând totodată perturbări în alimentarea cu electricitate şi în transporturi, potrivit Agerpres. ‘‘O fotografie sau un selfie spectaculos nu merită să vă riscaţi viaţa, iar cei care merg pe coastă ca să facă fotografii pun totodată şi echipele noastre în pericol”, a avertizat comandantul pazei de coastă, Ben Hambling.

Îndemnăm oamenii în cei mai duri termeni posibili să stea departe de zona ţărmului”, a mai spus el. Potrivit pazei de coastă, au existat numeroase relatări despre persoane aflate pe malul apei care făceau fotografii cu valurile sau chiar cazul unor familii stând în preajma valurilor însoţite de copii.

Numărul decesele produse în timpul realizării unor selfie-uri este în creştere, potrivit unui studiu din 2018, în bună parte din cauza celor care caută senzaţii tari pentru a-şi creşte popularitate pe reţelele de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole