Apel fals la 112 al unui copil care a cerut o răscumpărare de 12.000 de lei. Ce amendă au primit părinții

Un băiat în vârstă de 13 ani a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a cerut 12.000 de lei în schimbul răscumpărării unui alt minor, de 14 ani, despre care a anunţat că este răpit.

Apelul s-a dovedit a fi unul fals, potrivit IPJ Brăila, citat de Agerpres.

„Poliţiştii brăileni au fost sesizaţi în repetate rânduri, prin apel 112, de către o persoană care anunţa faptul că ar fi răpit un minor de 14 ani. Acesta solicita să i se înmâneze suma de 12.000 de lei, în schimbul vieţii presupusei victime. Alertaţi, poliţiştii au început investigaţiile specifice, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate. În ciuda indicaţiilor greşite furnizate de către apelant, poliţiştii au reuşit să-l localizeze pe acesta la ferma unei cunoştinţe, de pe raza judeţului Brăila”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

Oamenii legii au descoperit că au fost alertați degeaba, apelul fiind fals. Părinții minorului care i-a pus pe jar pe polițiști au fost amendați pentru nesupravegherea minorului.

„Împreună cu acesta se afla şi presupusa victimă, un prieten al acestuia, în vârstă de 14 ani. Părinţii minorului care a apelat 112, în repetate rânduri, au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţişti, cu suma de 5.000 de lei pentru alertare falsă (…) şi cu 100 de lei, pentru nesupravegherea minorului”, a precizat IPJ Brăila. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...