Apelul disperat al unei fetițe de 10 ani din Fâșia Gaza: Murim și nu merităm asta

Publicat: 21 mai 2021, 08:01, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Apelul disperat al unei fetițe de 10 ani din Fâșia Gaza: Murim și nu merităm asta

O fetiță în vârstă de 10 ani din Fâșia Gaza a atras atenția întregii lumi după ce a lansat un apel pentru oprirea atacurilor israeliene asupra teritoriului palestinian.

„Pur și simplu murim și nici nu merităm acest lucru”, le-a spus Nadeen Abed al Lateef jurnaliștilor, duminică.

Eleva de 10 ani vorbește cu jurnaliștii de la NBC News în fața unui maldăr de moloz. Lângă ea se află și fratele ei mai mic, în vârstă de șase ani.

„Poporul american,  încetează să mai dea, nu mai dă arme ocupanților. Acesta este modul în care ne puteți ajuta”, a spus Nadeen.

Se estimează că 212 de persoane au murit în Gaza în urma unor atacuri aeriene israeliene repetate, inclusiv 61 de copii. Aproximativ 2 milioane de oameni trăiesc în enclava dens populată, potrivit NBC News, care citează datele Ministerului Sănătății din Gaza.

Între timp, 10 persoane, inclusiv doi copii, au fost uciși în urma atacurilor cu rachete lansate de Hamas asupra Israelului. Peste 3.300 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza asupra teritoriului israelian de la izbucnirea războiului, potrivit autorităților israeliene.

Între timp, în orașul Gaza, Nadeen spune că îi vine să plângă de fiecare dată când vede pe cineva murind și îi este foarte greu să adoarmă noaptea.

„Copiii palestinieni mor în Gaza. Nu putem face nimic, doar murim”, a spus Nadeen, al doilea cel mai mic dintre cei șase copii ai familiei.

Peste 40 de palestinieni au murit duminică în raidurile aeriene.

„Vreau să-mi eliberez furia din corp pentru că ucid oameni”, a spus ea. „Nu merităm acest lucru”.