Aplicațiile de tipul Tinder ar putea fi monitorizate de UE

Apar din ce în ce mai multe îngrijorări legate de materialele de pe internet care înfățișează abuzuri asupra minorilor. Din acest motiv autoritățile europene iau în calcul să monitorizeze aplicațiile de dating de tipul Tinder și aplicațiile de videoconferințe precum este Zoom.

Aceste tipuri de aplicații ar putea cădea sub incidența legislației europene de monitorizare a comunicațiilor online, conform Euractiv.

Comisia Europeană a dezbătut cu europarlamentarii de la Bruxelles, în încercarea de a clarifica temerile legate de noile reguli propuse care permit monitorizarea aplicațiilor online de comunicare.

În luna decembria a anului trecut s-a extins Codul telecom al UE pentru ca materialele de pe online care ar putea conține informații sau imagini abuzive să nu poată fi scanate de paltformele de comunciare.

Comisia Europeană a introdus o derogare interimară pentru aceste protecții pentru a încerca să prevină răspândirea unor astfel de materiale. Europarlamentarii au cerut la acel moment mai multe clarificări. Comisia este presată să răspundă dacă aplicațiile de întâlniri precum Tinder vor fi vizate de noile reguli. Întrebările fac referire și la aplicațiile destinate videoconferințelor cum este Zoom spre exemplu.

Executivul blocului comunitar a răspuns că, deși evaluările ar trebui făcute de la caz la caz, funcțiile de comunicare ale aplicațiilor de întâlniri ar putea cădea sub incidența derogării în cazul în care „nu sunt doar funcții conexe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...