„Apostolul” aviarei și al COVID-ului, remunerat cu peste 19.000 de euro pe lună în 2020

Medicul Adrian Streinu Cercel a devenit o „vedetă” a televiziunilor, în 2005, când a isterizat toată țara cu pericolul gripei aviare împreună cu baronul portocaliu de Suceava Gheorghe Flutur.

Când s-a declanșat anul trecut epidemia de coronavirus, Adrian Streinu Cercel, în calitatea de director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, a devenit din nou vedeta televiziunilor.

Dar, surprinzător, la alegerile parlamentare de anul trecut apare pe lista PSD București pentru Senat și, astfel, ajunge parlamentar. De ce a renunțat la o carieră medicală pentru un fotoliu de senator, poate prietenii și frații știu de ce?

Însă, declarația sa de avere postată pe site-ul Senatului ne demonstrează că acesta a avut un an, 2020, extrem de profitabil din punct de vedere financiar. Astfel, de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București a încasat suma de 161.270 de lei, adică vreo 13.400 de lei pe lună, iar de la UMF Carol Davila încă 167.408 de lei, ceea ce a reprezentat 13.950 de lei lunar.

În afara acestor două joburi, Streinu Cercel a mai beneficiat de încă 100.844 de lei de pe urma unor activități medicale. Dar, cei mai mulți bani i-au venit, în 2020, din contractele PFI, adică vreo 670.860 de lei.

La un calcul simplu, în conturile lui Adrian Streinu Cercel au intrat anul trecut circa 1.100.000 de lei, ceea ce a reprezentat aproximativ 230.000 de euro. Asta înseamnă, că lunar acesta a fost remunerat cu circa 19.000 de euro.

E mult? E puțin? Poate doar eventual ANI să spună! 

2 COMENTARII

  1. La-ti auzit cuma pe medicul Adrian Streinu Cercel ! Discutând despre platformele robotizate care le permit chirurgilor să efectueze proceduri complexe? Pai si atunci cum este posibil sa ii dai un asemenea venit salarial, remunerat cu circa 19.000 de euro?
    Privim atent la acel muncitor necalificat cu un venit minim garantat de 2.300 lei brut sa supraviețuiască sau sa moara? Mărirea salariul este cu doar 40 de lei ?
    Suntem români cu toții ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...