Apple intenționează să investească 3 miliarde de euro în mașini electrice alături de Kia

Apple intenționează să investească în jur de trei miliarde de euro în producția de vehicule electrice ce se va face în parteneriat cu producătorul auto sud-coreean Kia, parte a grupului Hyundai, despre care existau zvonuri de cooperare cu Apple de luna trecută.

Cotidianul sud-coreean DongA Ilbo a scris că vehiculele Apple ar putea fi construite la uzina Kia din statul american Georgia din 2024. Planul inițial este de a produce anual 100.000 de mașini electrice, iar Kia și Apple ar putea semna un contract pe 17 februarie.

În decembrie, au existat zvonuri că Apple intenționează să producă mașini electrice autonome pentru piața de masă din 2024, iar la începutul lunii ianuarie, au existat primele indicii de parteneriat cu grupul Hyundai ca potențial partener. Pe lângă cele două mărci de automobile, Hyundai și Kia,, conglomeratul Hyundai include Hyundai-Mobis, o divizie de vehicule comerciale, mai multe capacități industriale de siderurgie și șantiere navale.

Conform Bloomberg, totuși, este posibil ca Apple să nu se grăbească să se asocieze pentru producție. Agenția scrie că probabil va dura cel puțin o jumătate de deceniu pentru ca Apple să obțină o mașină electrică autonomă pe drum – dezvoltarea e încă într-un stadiu incipient.

Între timp, Apple a pus la cale un inginer important pentru dezvoltarea automobilelor de la un OEM german. Potrivit portalului Business Insider, Manfred Harrer, șef de dezvoltare de lungă durată al șasiului la Porsche, urmează să se alăture Apple. Cel mai recent responsabil pentru seria Cayenne, portalul îl descrie pe Harrer ca „măsura tuturor lucrurilor din domeniul său”. Portalul vede numirea ca un indiciu clar că Apple își dezvoltă propriul șasiu pentru iCar și nu se va baza pe tehnologia Hyundai-Kia, cum ar fi noul E-GMP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole