Apple micșorează producția de Iphone 13 din cauza penuriei de cipuri

Grupul american Apple Inc, cea mai valoroasă companie din lume, va reduce producţia iPhone 13 cu 10 milioane de unităţi din cauza penuriei globale de cipuri, informează Bloomberg.

Apple anunțase, inițial, că va produce 90 de milioane de telefoane Iphone 13 până la sfârșitul anului, însă din cauza deficitului de cipuri la nivel mondial, va micșora producția considerabil, informează Bloomberg, care citează surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Oficialii gigantului american  le-ar fi spus producătorilor săi că numărul dispozitivelor va fi mai scăzut deoarece furnizorii de cipuri, inclusiv Broadcom Inc şi Texas Instruments, nu reuşesc să livreze componentele, susţine sursa citată.

Acțiunile Apple, în scădere

În urma știrilor apărute cu referire la micșorarea producției de Iphone 13, acțiunile Apple au scăzut cu 1,2%. De asemenea, acțiunile companiilor Texas Instruments şi Broadcom au înregistrat scăderi de 1%, potrivit Bloomberg. Cele trei companii nu au dorit să comenteze informaţiile.

Jeff Fieldhack, director de cercetare la Counterpoint Research, susţine că reducerea producţiei Apple ar putea de asemenea să facă parte din strategia companiei de a comanda mai multe dispozitive în aşteptarea cererii ridicate a clienţilor, apoi de a reduce comenzile după ce devin mai clare tendinţele de vânzări.

Fieldhack susţine că vânzările iPhone 13 par să fie solide şi mai ridicate decât livrările de anul trecut de iPhone 12, iar Counterpoint nu-şi modifică estimarea privind vânzările iPhone 13 în trimestrul patru din 2021, de 85 – 90 milioane de unităţi.

iPhone 13 este cel mai nou model de smartphone lansat de americanii de la Apple. Telefonul este echipat cu un nou cip, denumit A15 Bionic, care permite traducerea automată a unui text. Un astfel de telefon are prețuri începând de la 699 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...