Apple va reduce producţia de telefoane iPhone

Apple intenţionează să reducă producţia de telefoane mobile iPhone şi căşti wireless AirPods deoarece criza din Ucraina şi inflaţia ridicată încep să afecteze cererea pentru produsele electronice de consum, a anunţat publicaţia niponă Nikkei.

În următorul trimestru, Apple vrea să scadă cu aproximativ 20% producţia de telefoane iPhone SE, ceea ce ar echivala cu o scădere a comenzilor de producţie cu 2 – 3 milioane de unităţi mai mult decât s-a planificat iniţial, din cauza cererii mai slabe decât s-a estimat, transmite protv.ro.

De asemenea, gigantul american va diminua comenzile pentru căştile wireless AirPods cu peste zece milioane de unităţi pentru întreg anul 2022, deoarece reduce nivelul stocurilor în urma cererii scăzute, susţine Nikkei, care citează surse sub protecția anonimatului.

Luna aceasta, Apple Inc a lansat o nouă versiune a telefonului low-cost iPhone SE cu capabilităţi 5G, destinat în special cumpărătorilor de pe pieţele emergente.

Datele Counterpoint Research arată că modelul 4G iPhone SE a reprezentat 12% din vânzările totale de iPhone-uri de la lansarea sa, în trimestrul doi din 2020 şi până la finalul lui 2021, cele mai mari pieţe fiind SUA şi Japonia.

De asemenea, susţine Nikkei, Apple a cerut furnizorilor să producă mai puţine telefoane din gama iPhone 13 decât s-a planificat iniţial, dar ajustarea se bazează pe cererea sezonieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...