Apple va reduce producţia de telefoane iPhone

Apple intenţionează să reducă producţia de telefoane mobile iPhone şi căşti wireless AirPods deoarece criza din Ucraina şi inflaţia ridicată încep să afecteze cererea pentru produsele electronice de consum, a anunţat publicaţia niponă Nikkei.

În următorul trimestru, Apple vrea să scadă cu aproximativ 20% producţia de telefoane iPhone SE, ceea ce ar echivala cu o scădere a comenzilor de producţie cu 2 – 3 milioane de unităţi mai mult decât s-a planificat iniţial, din cauza cererii mai slabe decât s-a estimat, transmite protv.ro.

De asemenea, gigantul american va diminua comenzile pentru căştile wireless AirPods cu peste zece milioane de unităţi pentru întreg anul 2022, deoarece reduce nivelul stocurilor în urma cererii scăzute, susţine Nikkei, care citează surse sub protecția anonimatului.

Luna aceasta, Apple Inc a lansat o nouă versiune a telefonului low-cost iPhone SE cu capabilităţi 5G, destinat în special cumpărătorilor de pe pieţele emergente.

Datele Counterpoint Research arată că modelul 4G iPhone SE a reprezentat 12% din vânzările totale de iPhone-uri de la lansarea sa, în trimestrul doi din 2020 şi până la finalul lui 2021, cele mai mari pieţe fiind SUA şi Japonia.

De asemenea, susţine Nikkei, Apple a cerut furnizorilor să producă mai puţine telefoane din gama iPhone 13 decât s-a planificat iniţial, dar ajustarea se bazează pe cererea sezonieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...