Apple, vânzări record de 89,6 mld. dolari în primul trimestru. Telefoanele iPhone 12 au acoperit mai mult de jumătate

Apple a înregistrat , în primul trimestru, rezultate financiare peste cele mai optimiste prognoze. Profitul companiei s-a dublat, iar cifra de afaceri a crescut cu 54%, în special datorită noilor telefoane iPhone 12. Au crescut puternic și vânzările de iPad-uri și de Mac-uri, în condițiile în care multă lume lucrează de acasă.

Vânzările au urcat până la 89,6 miliarde dolari, în timp ce profitul net a urcat de la 11,3 miliarde dolari, la 23,6 miliarde dolari. Analiștii anticipau vânzări de 77 miliarde dolari, dar rezultatele le-au depășit cu 15%.

Apple a vândut de peste 22,2 miliarde dolari în Europa, creștere de 50% față de perioada similară a anului trecut. Vânzările de iPhone au urcat cu 66%, stimulate de noile iPhone 12 cu versiuni 5G. Compania americană a vândut iPhone-uri în valoare totală de peste 47 miliarde dolari.

Acțiunile companiei au crescut cu 2%, iar capitalizarea de piață a atins 2.240 miliarde dolari. Vânzările de computere Mac au urcat cu 70%, până la 9,1 miliarde dolari, iar cele de iPad au urcat cu peste 85%, la 7,8 miliarde dolari. Divizia de servicii a avut venituri record, de aproape 17 miliarde dolari.

În același timp, zvonurile despre lucrul febril la un proiect de mașină electrică a Apple, care ar apărea pe piață în 2024 se întețesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...