Appraisal & Valuation, singura companie de evaluări prezentă la BVB, va evalua Hidroelectrica în vederea listării

Producătorul de energie electrică Hidroelectrica are un an foarte bun din punct de vedere al rezultatelor financiare, cu venituri de 3,2 miliarde lei în primul semestru al anului, în creștere cu 78% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania, considerată perla sistemului energetic autohton, este deținută în proporție de 80% de statul român și 20% de Fondul Proprietatea și ar fi trebuit să fie listată de acum cinci ani. Din păcate, nici măcar acum nu este listată la cota Bursei de Valori București (BVB), dar măcar s-a făcut un pas către listare: a fost aleasă compania de evaluare.

Appraisal & Valuation SA (deținătorul brandului NAI Romania și unul dintre liderii pieței de evaluări, indicativ bursier APP) anunță câștigarea prin licitație publică a contractului de evaluare a peste 1.000 de active (bunuri imobile și mobile), aparținând companiei de stat Hidroelectrica. Contractul se va desfășura pe durata a 36 de luni. 

Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie de stat din România, raportând în primul semestru profituri cu adevărat remarcabile, de aceea suntem onorați să contribuim la dezvoltarea unei companii de succes, de o asemenea mărime. Acest contract reprezintă un plus de credibilitate atât pentru partenerii din țară, cât și pentru marile companii din Europa, pe care le vizăm în viitorul apropiat. Strategia noastră de creștere include extinderea pe piețele internaționale, iar experiența din teren, calitatea serviciilor și timpul excelent de răspuns sunt atuurile noastre de necontestat”,a declarat Andrei Botiş, CEO Appraisal & Valuation SA.

Acțiunile Appraisal & Valuation SA sunt listate, sub simbolul APP, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (piața AeRO) a Bursei de Valori București. Compania a derulat un plasament privat de acțiuni, care s-a desfășurat cu succes. Plasamentul privat de acțiuni, precum și operațiunile referitoare listării la bursă au fost intermediate de broker-ul TradeVille. 

Strategia Appraisal and Valuation SA de a performa pe piața de capital include atragerea în echipă a celor mai buni specialiști de pe piață, crearea unor divizii noi, achiziții de companii din același domeniu de activitate și arii conexe, precum și extinderea serviciilor și a platformelor digitale atât la nivel local, cât și internațional.

Fondată în 2010, Appraisal & Valuation SA este deținătorul brandului NAI Romania, fiind unul dintre liderii de piaţǎ pentru servicii de evaluǎri și în același timp, reprezentantul exclusiv al NAI Global în România şi Republica Moldova. NAI Global reprezintǎ o rețea de companii imobiliare comerciale independente și unul dintre cei mai mari furnizori de servicii imobiliare comerciale din întreaga lume, formată din 5.000 de profesioniști și 375 de birouri în 55 de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole