Aproape 16 milioane de ucraineni au nevoie de asistență umanitară

În timp ce destule voci susțin că ucrainenii sunt niște nesimțiți cu bani și cu mașini scumpe, Osnat Lubrani, coordonator umanitar pentru Ucraina la ONU a afirmat într-o conferință de presă: „Aproape 16 milioane de ucraineni au nevoie de asistență umanitară: apă, alimente, servicii de sănătate, un acoperiș deasupra capului și protecție”.

Oficialul ONU a precizat că aceasta este o doar subestimare și, cel mai probabil, în realitate cifrele sunt semnificativ mai mari. Lubrani a adăugat că cel puțin șase milioane de persoane au fost până acum strămutate și alte 5,3 milioane au fugit în străinătate de când a început războiul pe 24 februarie.

„În ultimele patru luni – a spus Lubrani – Ucraina a fost epicentrul atenției mondiale. Și nu din motive întemeiate. De la începutul războiului rusesc împotriva Ucrainei, viața fiecărei femei, bărbat și mai ales copil din această țară a fost sfâșiată. Cei dragi au fost uciși, răniți și traumatizați, familiile lor s-au divizat, mii de case au fost bombardate. Nivelul suferinței umane nu poate fi explicat în cuvinte. Dar poate că cifrele vor oferi o idee mai bună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole