Aproape 60% din angajații Companiei Aeroporturi Bucureşti intră în șomaj tehnic

Aproape 60% din angajații Companiei Aeroporturi Bucureşti intră în șomaj tehnic, este decizia aprobată de Consiliul de Administraţie al Companiei.

Un număr de 800 din cei 1.370 de angajaţi activi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) intră pe rând în şomaj tehnic, de la 1 iulie.

Cei mai mulţi dintre ei vor intra în șomaj tehnic pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni.

Consiliul de Administraţie al CNAB a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni, a transmis compania, citată de News.ro.

Conform acesteia, decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a CNAB şi rezultatele pe primele cinci luni ale anului 2021.

„800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai arată compania.

În prezent, traficul aerian de pasageri, deşi în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...