Aproape 700 de copii din Ucraina au căzut victime războiului

Din păcate, într-un război mor, fără să aibă vreo vină pentru neînțelegerile adulților, și mulți copii. În cele mai bine de două luni și jumătate de când a izbucnit conflictul armat în Ucraina, au căzut pradă bombelor aproape 700 de copii.

Conform actualizării Parchetului General al Ucrainei, cel puțin 231 dintre acești copii au fost uciși și 427 au fost răniți. Însă, cifrele nu sunt definitive. Pentru că încă sunt multe regiuni unde au fost lupte și bombardamente, dar nu s-au actualizat listele. Ceea ce înseamnă că numărul copiilor deveniți victime ale războiului poate să crească.

Regiunea cu cel mai mare număr de copii morți este Donețk, unde s-au înregistrat 144 de copii uciși sau răniți, urmată de cea a Kievului, cu 116. În plus, din cauza bombardamentelor masive ale forțelor ruse, 1.828 de instituții de învățământ au fost avariate, 171 fiind complet distruse. Iar ieri, alți doi copii au murit – plus opt adulți și alți șapte răniți, în două orașe din regiunea Donețk, bombardate, cum se înțelege, de armata rusă.

Despre aceste atrocități, a vorbit șeful administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko, citat de Interfax: „Pe 18 mai, rușii au ucis zece civili din Donbass, șapte în Lyman și trei în Bakhmut. Printre morți se numără și doi copii, unul în Lyman și unul în Bakhmut. Alte șapte persoane au fost rănite astăzi”. Când oamenii mari nu cad la pace, cad victime colaterale copiii.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole