Aproape șase milioane de străini au vizitat România în primele zece luni ale anului

Prin punctele de frontieră ale României au intrat, în primele zece luni ale anului, 7,744 milioane de străini, în creștere cu 28,8% faţă de perioada similară a anului trecut.

Sosirile vizitatorilor străini în România înregistrate la punctele de frontieră au fost, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie, de 5,744 milioane, în creştere cu 28,8% faţă de perioada similară a anului trecut, informează datele Institutului Național de Statistică (INS).

Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru sosirile vizitatorilor străini în România, reprezentând 79,6% cel rutier şi respectiv 16,3% cel aerian, din numărul total al sosirilor.

Pe de altă parte, plecările vizitatorilor români în străinătate înregistrate la punctele de frontieră în primele zece luni ale anului au fost de 9,90 de milioane, în creştere cu 15,4% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Avionul și mașina personală, mijloacele de transport preferate

Mijloacele de transport rutier şi aerian au fost cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 67,1% cel rutier, iar 32,3% cel aerian, din numărul total de plecări.

Pe ţări, cele mai multe sosiri ale turiştilor străini cazaţi în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Germania (93.500), Italia (60.700), Franţa (46.500), Israel (41.400), Ungaria (39.500), S.U.A. (38.900), Polonia (38.600) şi Regatul Unit (26.400).

Cele mai căutate destinații au fost Constanța, brașov și București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...