Apropiat al lui Vladimir Putin, vizat de FBI: Percheziții la locuinţa unui oligarh din Washington

FBI a făcut percheziții la locuinţa din Washington a oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Miliardarul rus Oleg Deripaska este cunoscut pentru apropierea de președintele rus Vladimir Putin, potrivit unui purtător de cuvânt al FBI, citat de CNN.

Perchezițiile au fost făcute în urma unei investigații federale derulate în New York, a spus purtătorul de cuvânt al FBI, fără să ofere și alte informații.

O sursă din interiorul anchetei a declarat că ancheta încă e „în curs”. Aleea din fața locuinței lui Oleg Deripaska, situată pe 30th Street din Washington, a fost izolată de poliție cu bandă galbenă, iar mai multe mașini ale forței de ordine au fost parcate pe stradă.

Oleg Deripaska, în vârstă de 53 de ani, un miliardar influent şi un asociat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost introdus pe lista neagră a sancţiunilor de către SUA în anul 2018. El a fost introdus pe listă alături de alţi ruşi influenţi din cauza legăturilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, după presupusa ingerinţă rusă în alegerile prezidenţiale din 2016, pe care le-a câștigat Donald Trump.

Potrivit declarației Departamentului Trezoreriei care anunța sancțiunile la acea vreme, miliardarul a fost cercetat pentru „spălare de bani, amenințarea cu moartea a rivalilor în afaceri și interceptarea ilegală a un oficial guvernamental”.

Oleg Deripaska deţine o parte din acţiune gigantului aluminiului Rusal prin intermediul capitalului său de la compania mamă En+ Group. După apariţia informaţiilor privind această percheziţie, cotaţia acţiunilor Rusal la Moscova a scăzut cu 6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...