Aproximativ 1.000 de ucrainieni au solicitat azil în UE în luna februarie

Aproximativ 1.000 de ucraineni au solicitat azil în Uniunea Europeană în luna februarie, peste două treimi dintre cereri fiind depuse în Franţa, a indicat marţi Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO), relatează France Presse.

Potrivit EASO, în luna februarie au fost depuse 971 de cereri de azil de către cetăţeni ucraineni, în creştere cu 72% comparativ cu luna ianuarie.

„Această creştere bruscă a plasat Ucraina printre principalele ţări de origine pentru prima dată în ultimii ani”, a precizat EASO. În februarie anul trecut, 680 de cereri de azil în Uniunea Europeană fuseseră depuse de către ucraineni.

Cererile de azil au fost depuse înaintea tensiunilor provocate de desfăşurarea importantă de trupe ruse de-a lungul frontierei de est a Ucrainei.

Aproximativ 8.000 de cereri de azil depuse de către cetăţeni ucraineni erau în curs de procesare la finalul lunii februarie 2020 şi acest număr scăzuse la 6.300 după 12 luni. În februarie 2021 au primit aviz favorabil 14% dintre solicitări.

Ucrainenii pot intra în UE fără viză şi ţara lor este considerată ca ţară sigură de statele membre UE, spre deosebire de Siria, de zece ani scena unui război şi de unde 10.046 de cetăţeni au solicitat azil în UE în februarie 2021.

Peste 50.000 de cereri de azil depuse de către sirieni erau în curs de examinare la finalul lui februarie 2021, ceea ce înseamnă cu 14% mai multe decât la finalul lui ianuarie, conform datelor EASO.

Siria şi Afganistan sunt de departe ţările din care provin cele mai multe cereri de azil depuse în Uniunea Europeană. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole