Ar putea fi demis președintele Franței?

Nicolas Dupont-Aignan, politician francez de dreapta, a avertizat că preşedintele Emmanuel Macron riscă să fie demis, pe fondul stării de nemulţumire socială generată de gestionarea pandemie şi de limitarea libertăţilor. 

Din cauza faptului că suntem închişi, provocaţi, indignaţi, din ce în ce mai mulţi francezi vor să îl revoce pe preşedinte. Sunt din ce în ce mai multe apeluri de activare a Articolului 68 al Constituţiei privind destituirea preşedintelui Franţei„, a afirmat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, fost candidat la preşedinţie şi lider al partidului de dreapta Debout la France.

Înainte de o explozie populară

Nicolas Dupont-Aignan s-a referit la ideile promovate de cântăreţul Francis Lalanne, activist în cadrul Mişcării Vestele Galbene, care a cerut, săptămâna trecută, demiterea preşedintelui Emmanuel Macron. Mişcarea Vestele Galbene a organizat o serie de proteste în ultimii ani în Franţa, exprimând nemulţumire faţă de erodarea nivelului de trai.

Oare trebuie să ajungem la situaţia în care să dea socoteală naţiunii, ca să reuşim să înceteze distrugerea democraţiei? Este absolut urgent să schimbe politicile înainte de o explozie populară”, a declarat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, conform BFMTV. Totuşi, deputatul Nicolas Dupont-Aignan a afirmat că „nu trebuie să se ajungă la demiterea preşedintelui”, subliniind că el respectă instituţiile. „Dar, în contextul în care toate ordinele sunt stupide şi ineficiente, poporul se revoltă„, a atras atenţia Nicolas Dupont-Aignan, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...