Ar putea fi demis președintele Franței?

Nicolas Dupont-Aignan, politician francez de dreapta, a avertizat că preşedintele Emmanuel Macron riscă să fie demis, pe fondul stării de nemulţumire socială generată de gestionarea pandemie şi de limitarea libertăţilor. 

Din cauza faptului că suntem închişi, provocaţi, indignaţi, din ce în ce mai mulţi francezi vor să îl revoce pe preşedinte. Sunt din ce în ce mai multe apeluri de activare a Articolului 68 al Constituţiei privind destituirea preşedintelui Franţei„, a afirmat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, fost candidat la preşedinţie şi lider al partidului de dreapta Debout la France.

Înainte de o explozie populară

Nicolas Dupont-Aignan s-a referit la ideile promovate de cântăreţul Francis Lalanne, activist în cadrul Mişcării Vestele Galbene, care a cerut, săptămâna trecută, demiterea preşedintelui Emmanuel Macron. Mişcarea Vestele Galbene a organizat o serie de proteste în ultimii ani în Franţa, exprimând nemulţumire faţă de erodarea nivelului de trai.

Oare trebuie să ajungem la situaţia în care să dea socoteală naţiunii, ca să reuşim să înceteze distrugerea democraţiei? Este absolut urgent să schimbe politicile înainte de o explozie populară”, a declarat deputatul Nicolas Dupont-Aignan, conform BFMTV. Totuşi, deputatul Nicolas Dupont-Aignan a afirmat că „nu trebuie să se ajungă la demiterea preşedintelui”, subliniind că el respectă instituţiile. „Dar, în contextul în care toate ordinele sunt stupide şi ineficiente, poporul se revoltă„, a atras atenţia Nicolas Dupont-Aignan, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...