Ar putea vaccinarea elevilor împotriva COVID-19 să devină obligatorie? Răspunsul lui Anthony Fauci

Publicat: 30 aug. 2021, 20:00, de Laura Macovei, în Internațional , ? cititori
Ar putea vaccinarea elevilor împotriva COVID-19 să devină obligatorie? Răspunsul lui Anthony Fauci

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, a declarat duminică faptul că vaccinul ar trebui să fie obligatoriu pentru copiii care merg la școală, deoarece varianta Delta a coronavirusului a devenit comtagioasă și este extrem de periculoasă, informează Reuters.

Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună”. Am făcut asta timp de decenii și decenii, obligând la vaccinare împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei, hepatitei”, a declarat dr. Fauci la CNN.

În prezent, copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19.

Dr. Fauci, într-un alt interviu acordat postului ABC, a spus că ar trebui să existe suficiente date până la începutul lunii octombrie pentru ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să ia în considerare dacă serul este sigur pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 12 ani.

„Cred că există o șansă rezonabilă” ca vaccinurile Pfizer-BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță, a precizat marțea trecută Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase și consilier medical șef al Casei Albe.

Pe măsură ce școlile se redeschid în toamnă, creșterea numărului de cazuri de infecție cu coronavirus provoacă deja întreruperi semnificative. Zeci de școli la nivel național au fost nevoite să amâne începerea anului școlar sau să-și închidă porțile încă de la deschiderea din luna august, potrivit datelor publicate pe site-ul de monitorizare Burbio.

Redeschiderea școlilor contribuie, de asemenea, la scăderea stocurilor de teste COVID-19 în Statele Unite, întrucât școlile reiau programele de supraveghere care vor necesita zeci de milioane de teste, potrivit directorilor din industria de profil și oficialilor din domeniul sănătății de stat.