Arabia Saudită a fost ținta unei noi serii de atacuri ale rebelilor yemeniți (Video)

Rebelii yemeniţi houthi au efectuat vineri o nouă serie de atacuri în Arabia Saudită, dintre care unul care a provocat un incendiu uriaş la o instalaţie petrolieră din Jeddah, lângă circuitul de Formula 1 care găzduieşte Marele Premiu, notează AFP.

Atacurile au loc în ajunul împlinirii a şapte ani de la intervenţia în Yemen a unei coaliţii militare conduse de regatul saudit pentru a sprijini guvernul yemenit în faţa rebelilor houthi, apropiaţi Iranului. Potrivit Riadului, nu s-au înregistrat victime.

Rebelii au efectuat 16 atacuri în sud şi la Jeddah (vest) care au vizat diverse infrastructuri, printre care o centrală electrică, o staţie de apă şi instalaţii petroliere, a indicat un comunicat al coaliţiei.

Cea mai impresionantă a avut loc la Jeddah împotriva rezervoarelor gigantului petrolier Aramco, provocând un incendiu gigantic.

“Incendiul este sub control”, a declarat purtătorul de cuvânt al coaliţiei, Turki al-Maliki, asigurând că incidentul nu va afecta “activităţile din Jeddah”.

Acesta s-a produs nu departe de circuitul de Formula 1 unde se desfăşoară în prezent antrenamentele libere ale întrecerii de Grand Prix, programată duminică. Promotorul campionatului de Formula 1 a indicat deja că cursele vor continua “cum era planificat”. O întâlnire de patru ore între piloţi, şefii lor de echipă şi principalii conducători ai campionatului a avut loc vineri seară, fără un anunţ oficial la final.

Atacurile, efectuate cu rachete şi drone, au fost lansate din oraşele Sanaa, capitala Yemenului aflată în mâinile insurgenţilor, şi Hodeidah, tot în zona rebelă.

Ele au condus la tiruri de represalii din partea coaliţiei, anunţate de agenţia oficială saudită SPA în noaptea de vineri spre sâmbătă, “împotriva surselor de ameninţare din Sanaa şi Hodeidah”. “Operaţiunea militară va continua până la atingerea obiectivelor sale”, a adăugat ea, citând coaliţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...