Arad: O nouă şcoală a fost inaugurată la 15 ani de la începerea lucrărilor

O nouă şcoală a fost inaugurată, vineri, în ultima zi de vacanţă a elevilor, în comuna Semlac, la 15 ani de la începerea lucrărilor, autorităţile locale reclamând „multe piedici şi tergiversări” în finalizarea proiectului.

Noua şcoală din comună poartă numele medicului Ioan Danicico, care s-a născut în Semlac, iar aici vor învăţa 370 de elevi din clasele I – VIII.

„După multe piedici şi tergiversări, am reuşit să inaugurăm astăzi Şcoala Gimnazială ‘Dr. Ioan Danicico’. Deşi a durat foarte mult, astăzi vorbim despre un vis împlinit. Construcţia a început în anul 2007 şi până în 2012 fondurile au venit de la Ministerul Învăţământului şi de la Inspectoratul Şcolar. Din 2012 până în 2015 construcţia a fost sistată, din lipsa finanţării. În 2015 obiectivul a fost mutat pe lista de fonduri din PNDL şi am putut să continuăm lucrările. Din păcate, în societate s-a întâmplat tragedia de la Colectiv şi am sistat lucrările, pentru că trebuiau schimbate multe detalii din proiect şi nu am avut fonduri. Legislaţia ISU a trebuit respectată pentru a avea autorizaţie de funcţionare”, a explicat la inaugurare primarul comunei, Letiţia Stoian.

Şcoala se deschide luni şi beneficiază de mobilier şi echipamente moderne.

„Totul este nou, sperăm că va fi un plus pentru elevi şi profesori, care vor avea condiţii excelente pentru a-şi desfăşura activitatea”, a mai spus primarul.

Valoarea totală a lucrărilor la noua şcoală s-a ridicat la 7,5 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...