Arafat anunță primele măsuri de relaxare după ce 30% din populaţie va fi vaccinată

Șeful DSU Raed Arafat spune că relaxarea restricțiilor anti-pandemie depinde în mare măsură de rata de vaccinare în rândul populației.

Raed Arafat spune că primele măsuri de relaxare vor fi implementate abia după ce 30% din populaţia României va fi vaccinată anti-COVID.

„Fără discuţie, dacă ajungem la 30% din populaţie vaccinată cu ambele doze, deja unele măsuri vor fi luate. Aţi văzut că şi în Israel, la 30% populaţie vaccinată, a fost un impact foarte serios pe numărul cazurilor. Când ajungem la cifra de 60% din populaţie vaccinată, şi sperăm să ajungem la acest procent, atunci se pot lua măsuri suplimentare”, a declarat Raed Arafat într-o intervenţie la Digi 24.

„Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a adăugat Arafat.

Relaxarea restricțiilor anti-pandemie depinde de rata de vaccinare anti-Covid.

Ea (rata de vaccinare) este modalitatea prin care ne asigurăm revenirea la unele activităţi unde oamenii sunt împreună, unde e poate greu să se poarte mască tot timpul”, a declarat şeful DSU.

Arafat a mai precizat că căsurile de relaxare ar putea fi luate zonal.

„Nu pot exclude acest lucru. E posibil să se ajungă la astfel de abordare. E o variantă la care toată lumea se gândeşte. Aşa cum restricţiile sunt zonale, inclusiv unele măsuri de relaxare pot fi zonale, de ce nu? Trebuie însă discutat şi luată o decizie finală”, a spus Arafat.

Şeful DSU a mai spus că primele măsuri de relaxare ar putea avea loc de la 1 iunie.

„Se lucrează, ştiu că vor să facă şi un experiment în acest sens. Ministerul Culturii este avansat în acest aspect, pe partea de concerte, teatre, cinematografe. Cu siguranţă, anumite activităţi vor incepe să se relaxeze după 1 iunie”, a spus secretarul de stat Arafat.

Datele CNCAV arată că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent 20,3% din populaţia României a fost vaccinată anti-coronavirus.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole