Arafat: Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cele generale. Credem că 4,5% din populația României a fost deja infectată

Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, precizând că acesta este și motivul pentru care se impun reguli, mai ales purtarea măștii sanitare.

Cel mai probabil 4,5% din populația României a fost deja infectată, mulți fără să știe asta, dar infectând la rândul lor alte persoane, potrivit lui Arafat.

„Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire.

Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase. Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat MS a dat prevalența pe parte de anticorpi de 4,5% – 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a explicat Raed Arafat, potrivit Digi24.

Conform șefului DSU, spitalele COVID ajung încet, încet la capacitate maximă.

„Este normal ca celelalte să intre în faza următoare și se așteaptă să primească cazuri. Și nu vorbim de cazuri ușoare, ci de cele care au nevoie de oxigen și de tratament.

Nu toate unitățile dețin spații, dar este normal să fie create circuite”, a afirmat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...