Arafat: Dacă o persoană vine la vot cu o armă la vedere, o lăsăm să intre? Cei care nu poartă mască sunt o amenințare pentru ceilalți

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, acuză că în spațiul public sunt lansate dezinformări și manipulări care vor să îi convingă pe oameni să nu poate mască de protecție.

„Discuțiile  despre purtarea măștii și despre obligația de a purta masca la intrare în secția de vot continuă, invocând dreptul la vot chiar dacă nu vrea un votant să poarta masca în interiorul secției de vot. (…) Din punct de vedere al sănătății publice, persoana respectivă este o posibilă sursă de infecție pentru alte persoane aflate în secția de vot, respectiv membrii comisiei și alegătorii care se află în secție. Persoana respectivă reprezintă un risc pentru ceilalți și o amenințare asupra sănătății lor, chiar și dacă persoana respectivă nu crede și nu admite acest fapt”, scrie Raed Arafat.

Arafat spune că dacă o persoană intră în secția de vot cu arma la vedere, este un pericol pentru ceilalți, același lucru este valabil și în cazul unei persoane care refuză să poarte masca sanitară.

Secretarul de stat în MAI face apel la populație să nu creadă manipulările și dezinformările lansate în spațiul public și să respecte regulile.

„În concluzie, pentru binele nostru, haideți să lăsăm dezinformarea și manipularile la o parte, să fim mai întelepți decât cei care încearcă să ne folosească ca unealtă sau un produs pentru rating, pentru profit sau pentru alte interese, și să privim ce se întâmplă peste tot în jurul nostru și în lume punând un singur interes în fața noastră și anume cel al comunității și al celor apropriați nouă.

(…) Așa cum trebuie să respectăm limita de viteză ca să nu punem viața altora în pericol, chiar dacă ne place viteza, trebuie să respectăm regulile de sănatate publică în perioada unei pandemii chiar dacă ele nu ne convin nouă. Regulile respective au un singur scop și anume protejarea sănătății publice, a sănătății comunității, a celor din jur, inclusiv a celor dragi nouă”, mai scrie Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...