Arafat: România, pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor va mai crește

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor, însă se iau măsuri zonale, locale, menite să reducă numărul de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.

Raed Arafat a declarat că România este pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va mai crește, astfel încât să nu intre în colaps medical.

”Sistemul nostru este pregătit pentru a răspunde pe etape. La această etapă ajungem la o limită la ATI. Există alte etape pregătite. Sunt secțiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivăm”, a explicat Raed Arafat.

Cât despre gradul de ocupare a paturilor din secțiile de Terapie Intensivă, șeful DSU spune că situația nu este tocmai una bună.

”Sunt județe în care au trebuit să aleagă într-un anumit moment. Am transferat pacienți de la un spital la altul, noroc că am avut unde să îi transferăm. S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”, a ami adăugat șeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre momentul în care se va ajunge la 4.000 de cazuri confirmate pe zi.

”Dacă ajungem la un număr de 4.000 de cazuri pe zi crește numărul de cazuri la ATI. Acum suntem la 600, va crește mai mult”, a adăugat medicul.

Totodată, șeful DSU a spun că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole