Arafat: România, pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor va mai crește

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor, însă se iau măsuri zonale, locale, menite să reducă numărul de îmbolnăviri cu SARS CoV-2.

Raed Arafat a declarat că România este pregătită chiar dacă numărul îmbolnăvirilor de coronavirus va mai crește, astfel încât să nu intre în colaps medical.

”Sistemul nostru este pregătit pentru a răspunde pe etape. La această etapă ajungem la o limită la ATI. Există alte etape pregătite. Sunt secțiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivăm”, a explicat Raed Arafat.

Cât despre gradul de ocupare a paturilor din secțiile de Terapie Intensivă, șeful DSU spune că situația nu este tocmai una bună.

”Sunt județe în care au trebuit să aleagă într-un anumit moment. Am transferat pacienți de la un spital la altul, noroc că am avut unde să îi transferăm. S-ar putea să alegem cine intră în ATI sau nu”, a ami adăugat șeful DSU.

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre momentul în care se va ajunge la 4.000 de cazuri confirmate pe zi.

”Dacă ajungem la un număr de 4.000 de cazuri pe zi crește numărul de cazuri la ATI. Acum suntem la 600, va crește mai mult”, a adăugat medicul.

Totodată, șeful DSU a spun că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...