Arafat somat să achite bani pentru că a impus carantina în comuna Gornet

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), secretarul de stat Raed Arafat, trebie să scoată bani din buzunar pentru comuna Gornet dacă nu vrea ca DSU să fie executat silit. Somația i-a fost trimisă joi, 10 septembrie 2020, de către avocatul Bogdan Dumitru.

Avocatul, cel care a obținut în instanță acestă decizie care a rămas definitivă, îi impune secretarului de stat din MAI să scoată comuna prahoveană de sub carantina impusă abuziv. Arafat a luat această decizie sub pretextul combaterii pandemiei de coronavirus.

Mai exact, avocatul Dumitru și primarul din Gornet, Nicolae Negoițescu, cer că DSU să îi achite localității suma de 1.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv recursul DSU împotriva sentinței pronunțate de către Curtea de Apel București. Amintim că sentința CAB, deși nedefinitivă, era executorie, motiv pentru care prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, era obligat să semneze ordinul de încetare a carantinei. Din cauza că prefectul a făcut acest lucru, avocatul Bogdan Dumitru a declarat că îi va face plângere penală pentru nerespectarea hotărârilor judecătorești.

„Prin prezenta, vă notificăm că în termen de 5 zile de la primirea prezentei să achitați către subscrisa suma de 1000 lei așa cum s-a stabilit prin titlul executoriu reprezentat de Decizia nr. 4059/13.08.2020 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în cauza ce a făcut obiectul Dosarului nr. 3887/2/2020. Suma va fi virată în contul instituției, deschis la Trezoreria Vălenii de Munte, comună Gornet, județul Prahova. În situația în care nu va conformați prezentei notificări, suntem nevoiți să declanșăm procedura de executare silită a Departamentului pentru Situații de Urgență, în conformitate cu dispozițiile art. 632 din Codul de procedura civilă”, scriu cei de la luju.ro care au publicat sentința.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cum s-a îmbogățit peste noapte Pescobar. Taverna Racilor a încasat peste...

Pescobar, cunoscut și sub numele de "Taverna Racilor," este în centrul atenției pentru motive care au stârnit indignare și dezgust în rândul consumatorilor din...