AREI speră să convingă Guvernul să nu mai amâne reducerea TVA la 5% pentru apartamente de până la 140.000 euro

Asociația Investitorilor Imobiliari din România (AREI) speră că va covinge Guvernul ca reducerea TVA la 5% pentru locuințe până la 140.000 euro să se aplice dacă nu din vara acestui an, atunci din 1 ianuarie 2022.

Cum Guvernul a motivat amânarea reducerii TVA pentru locuinţele de până în 140.000 de euro cu un plus de 200 de milioane de lei la bugetul de stat, nu există nicio certitudine că măsura va fi aplicată de la 1 ianuarie 2022, deși Asociația Investitorilor Imobiliari din România (AREI) arată, prin vocea Antoanela Comșa, președintele instituției, că face eforturi pentru aplicarea ei din această vară.

„Luna aceasta vom mai avea întâlniri cu autoritățile locale, așteptăm. Am stabilt două întâlniri, încercăm și facem toate eforturile să se aplice dacă nu de anul acesta din vară, atunci cel puțin de la 1 ianuarie 2022″, a spus Aurelia Comșa la conferința asupra pieței rezidențiale organizată de Bucharest Business Club.

Deficit sau nu?

Comșa susține că această măsură nu va aduce deficit.

„Certitudine nu există niciodată, din păcate. Am avut o discuție cu un reprezentant al Guvernului în 20 decembrie și ne-a asigurat clar că va intra acest punct din Codul Fiscal, și din păcate, pe 29 decembrie, s-a propus spre amânare. Am discutat cu cei de la Ministerul Economiei, am participat la Comisiile de buget-finanțe, ne-au cerut niște clarificări. Guvernul nu va avea un deficit prin aplicarea acestui punct, dat fiind că sunt multe alte procese unde poate recupera asa zisa pierdere. În loc să încaseze 19% din 10 apartamente, ipotetic vorbind acum, va încasa 5% din 150 de apartamente. Per total, suma va fi aceeași„, a arătat Comșa.

Gran Via, dezvoltaor imobiliar condus de Antoanela Comșa a pierdut clienți cu care au semnat contracte de vânzare de apartamente cu TVA de 5%, înainte de intrarea în vigoare a măsurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...