ARF a lansat licitaţia privind achiziţia a 16 locomotive electrice noi pentru trenuri de lung parcurs

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a transmis în SICAP anunţul de participare aferent proiectului de investiţii „Achiziţia de 16 locomotive electrice noi pe 4 osii cu sisteme ERTMS, capabile să tracteze până la 16 vagoane de călători”, cu o valoare estimată de 400 milioane de lei (fără TVA).

Potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES, prin achiziţia acestor locomotive, călătorii vor avea un nivel de siguranţă şi confort la standarde europene.

Cele 16 locomotive electrice, care vor asigura legătura directă între marile oraşe ale României, trebuie să asigure: viteze de circulaţie de până la 200 km/h; standarde tehnice europene de interoperabilitate; fiabilitate şi costuri reduse de operare; diminuarea poluării; valorificarea investiţiilor de modernizare derulate pe întreaga reţea feroviară TEN-T de pe teritoriul României; susţinerea programului de trecere la sistemul de comandă – control al trenurilor bazate pe standardul european ERTMS / ETCS.

ARF menţionează că finanţarea proiectului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) „Componenta 4 – Transport durabil” şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Autoritatea de Reformă Feroviară – structură specializată aflată în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii – are ca obiect de activitate implementarea reformei în sectorul feroviar, conform Master Planului General de Transport, precum şi achiziţionarea de material rulant care se va preda, în condiţiile legii, operatorilor de transport public feroviar de călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...