Țara care a început producția vaccinului anti-Covid Spunik V. Unde vor fi livrate serurile

Argentina este prima ţară latino-americană care a început producţia vaccinului rusesc Sputnik V împotriva noului coronavirus. Serurile vor fi trimise la Institutul Gamaleia de la Moscova pentru controlul calității, informează laboratorul.

Producţia la capacitate maximă va începe în luna iunie, vaccinul fabricat în Argentina urmând să fie exportat și în alte ţări din America Latină.

Argentina produce deja vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford, care este expediat apoi în Mexic pentru a fi umplut în flacoane. Din informațiile oficialilor argentinieni, țara utilizează cu precădere vaccinul Sputnik V în campania de imunizare a populaţiei.

Până în prezent, 12,3% dintre locuitori au primit cel puţin o doză, iar 1,8% au fost vaccinaţi cu ambele doze. În prezent, Argentina se confruntă cu o creştere a numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2, fapt ce a determinat guvernul să reintroducă restricţii severe în multe regiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Puiu Popoviciu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1024x683

Mall Băneasa trece sub controlul Ungariei. EXCLUSIV

Unul dintre cele mai mari centre comerciale din București - Băneasa Shopping City, va fi preluat în scurt timp de către o firmă din Ungaria. Tranzacție...