Modelul Argeș: Prin ce metode s-a ajuns de la 100 de cazuri zilnice de îmbolnăviri la 20

În luna iulie județul Argeș raporta de la o zi la alta peste 100 de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. S-au impus măsuri stricte, cetățenii au respectat regulile, iar acum raportările zilnice ale județului sunt in jur de 20 de noi cazuri.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a explicat la Digi24 cum s-a ajuns ca în acest județ pandemia de coronavirus să fie ținută sub control.

„Masca ne-a salvat județul”

Cândva în topul județelor care înregistrează cifre record de la o zi la alta, Argeș a raportat, joi, 34 de cazuri de îmbolnăviri.

„Când am ajuns la 100 cazuri pe zi, la jumătatea lunii iulie, am luat măsuri nepopulare, am închis piscine și târguri, am fost personal în control, am amintit că trebuie să remedieze deficiențele, nu au făcut-o și le-am închis. La 2 – 3 zile apoi am impus limitarea programului teraselor și al restaurantelor, am interzis interacțiunile fizice, dansurile și jocurile la evenimentele private, care trebuiau să se organizeze doar până la ora 23.00, în weekend. Acum se vede, la nivel național, cauza importantă a infectării sunt evenimentele private. La 3 – 4 zile am tot luat măsuri”, a declarat prefectul județului Argeș, la Digi24.

Prefectul a mai adăugat că masca este cea care „a salvat” județul.

„Cea mai importantă, care cred că ne-a salvat județul a fost obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise sau închise. Din 30 iulie am impus asta, ulterior, când au scăzut cazurile, am relaxat unele măsuri, dar nu am renunțat la mască.

Am mai sesizat că din momentul în care am impus măsuri restrictive, a fost nevoie de o lună- o lună și jumătate până să ajungem de la 100 la 20 de cazuri pe zi. Durează până să se vadă efectele”, a explicat prefectul județului Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...