Argumentele USR că Guvernul Cioloș va fi votat. „PNL dă în noi toată iarna, PSD poate să-şi ia şi popcorn”

Propus ministru al Finanţelor Publice, europarlamentarul USR Dragoş Pîslaru este convins că PNL şi PSD ar putea vota un guvern minoritar al USR. În opinia sa, principalele grupări politice ar putea avea strict motive cinice.

Întrebat luni, într-o emisiune la Digi FM, dacă există şanse ca guvernul propus de Dacian Cioloş să fie votat de Parlament, Dragoş Pâslaru a răspuns afirmativ.

Absolut, există această şansă să treacă, dintr-un calcul cinic, în sensul că pentru PNL, cumva, scapă de această situaţie de a fi la guvernare şi ne pot lua pe post de ciuca bătăilor şi să dea în noi toată iarna aceasta şi după ce scăpăm şi de criza sanitară şi de cea energetică să zică că uite, ei ştiau cum să o rezolve. La PSD e la fel. Ei pot să-şi ia şi popcorn şi să stea să se uite, ei cresc în mod natural”, a declarat Dragoş Pîslaru luni, în cadrul unei emisiuni la Digi FM.

Un alt argument ar fi legat de tensiunile interne din cadrul PNL la care se adaugă faptul că „nu au practic o viziune şi o soluţie pentru criza aceasta”, motive considerate suficiente pentru a ceda guvernarea.

Întrebat dacă are semnale din Parlament, că guvernul ar putea primi un vot de la PNL şi PSD pe aceste considerente, eurodeputatul a răspuns: „Nu pot să spun că am semnale, pentru că ar fi o speculaţie”.

Acesta a precizat că văzând declaraţiile, dar şi „lipsa de reacţie” şi a unei „asumări de responsabilitate” a celor de la PNL şi PSD consideră că aceştia ar putea lua în calcul să voteze un guvern al USR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole