Arheologii au descoperit gropi cu oseminte pe șantierul drumului expres care va lega Craiova de Pitești

Poliția Dolj a anunțat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zonă. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Dolj, poliţişti ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializare, că în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti au fost descoperite mai multe gropi în care se află oseminte.

Poliţiştii spun că în satul Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic, cu ocazia lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind făcute mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică emisă de Ministerul Culturii. Sursa citată menţionează că în situl arheologic, pe o porţiune de aproximativ un kilometru, se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi sunt oseminte.

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.

Lucrările la primii 17 km din Drumul Expres DX12 Craiova – Pitești, de la Craiova la Balș, se derulează „în ritm de melc”, avertiza în 10 iunie Asociația Pro Infrastructura.

Specificații tehnice pentru Drumul Expres DX12

  • Lungime: 121 km
  • Viteza de proiectare: 120 km/h
  • Platforma: 22,00 metri
  • Partea carosabilă: 4 x 3,5 metri
  • Spațiu median: 3,00 metri
  • Acostamente: 2 x 1,5 metri
  • Benzi de încadrare: 4 x 0,5 metri

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri. Licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova – Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar nu toate tronsoanele au fost până acum contractate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...