Arhiepiscopul Dunării de Jos îi îndeamnă pe români să se vaccineze: „Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului”

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înalpreasfinţitul Casian, a transmis un nou mesaj prin care îi îndeamnă pe români să țină cont de recomandările medicilor și să se vaccineze, după ce și în luna ianuarie, când apăreau primele speculații ale antivacciniștilor în legătură cu vaccinurile anti-Covid, le-a transmis credincioșilor să aibă încredere în sfaturile medicilor.

Noul mesaj al Arhiepiscopului Casian vine în contextul în care medicii și personalul medical din spitale reușesc cu greu să asigure oxigenul și tratamentele medicale persoanelor care se prezintă la „Urgență” în stare foarte gravă după ce au refuzat să se vaccineze.

„Să ne uităm mai curând la metodele de terapie sufletească şi trupească. Haideţi să unim din nou rugăciunea cu filantropia! Procuraţi tot ce spun medicii pentru a apăra orice persoană de acest virus nemilos. Avem experienţa de anul trecut. Haideţi să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului şi cu mai multă grijă la noi înşine”, a scris Înaltpreasfințitul Casian în postarea de pe contul de facebook al Arhipepiscopiei Dunării de Jos..

Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat trupul omenesc”.

Arhiepiscopul Dunării de Jos este printre puţinii reprezentanți ai bisericii ortodoxe care s-a adresat românilor cu mesaje în sprijinul recomandărilor medicilor de a ne vaccina, dar este și primul care a adresat un mesaj pro-vaccinare încă de la începutul campaniei.

Pe 13 ianuarie, în perioada în care apăreau primele teorii antivacciniste și primele fakenews pentru descurajarea celor care ar vrea să se vaccineze, arhiepiscopul Dunării de Jos le recomanda credincioșilor să țină cont de sfaturile medicilor, pentru că „știu mai bine medicii ce este vaccinul”:

Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului, că tot e la modă văd, şi ocupaţi-vă de compoziţia duhovnicească a omului. Lăsaţi medicii să ne spună, că ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Și de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”, se spunea în mesajul arhiepiscopului Dunării de Jos.

În ultimele zile, la Galați a crescut considerabil numărul persoanelor care se vaccinează și se menține trendul din ultima săptămână, numărul celor care se vacinează cu prima doză fiind mai mare decât cel al gălățenilor care vin să se vaccineze cu doza a 3-a. Miercuri s-au vaccinat 3.409 de persoane, din care 1.634 cu prima doză și 693 cu doza 2.

Joi dimineață, erau cozi la cele două centre de vaccinare care au mai rămas deschise în oraș după ce celelalte centre au fost închise din cauză că nu venea nimeni să se vaccineze. Dar numărul celor care vin acum să se vaccineze este cu mult sub numărul zilnic de vaccinări din perioada februarie-aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...