Arma hipesonică testată de armata SUA (VIDEO)

Forţele armate americane au testat o armă hipersonică capabilă de viteze mai mari de cinci decât cea a sunetului, marcând astfel primul test încununat cu succes al acestei clase de arme după 2013, după cum a anunţat Pentagonul.

Testul de zbor al conceptului de armă aeriană hipersonică (HAWC) a avut loc săptămâna trecută, după cum a transmis într-un comunicat Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată pentru Apărare, DARPA. Armele hipersonice se deplasează în atmosfera superioară cu viteze de peste cinci ori mai mari decât cea a sunetului, sau aproximativ 6.200 kilometri/oră.

Racheta, construită de Raytheon Technologies, a fost lansată de pe o aeronavă cu câteva secunde înainte ca motorul său Northrop Grumman scramjet (ram supersonic cu combustie ramjet) să pornească”, se menţionează în comunicatul DARPA, potrivit Reuters.

https://www.youtube.com/watch?v=a90zkRDi1E0

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...