Armata din Belarus începe, alături de soldați ruși, exerciții militare la granița cu Ucraina

Belarusul pregătește ample exerciții militare, cu miniție de manevră și mișcare a echipamentului militar, în apropierea orașului belarus Brest, aproape de granița cu Ucraina. Manevrele vor fi comune, la ele participând și soldați ai armatei ruse.

Conform analiștilor Grupului de monitorizare Gayun din Belarus, citat de publicația Ukrainska Pravda, președintele Comitetului Executiv al orașului Brest, Oleksandr Rogachuk, a declarat că în cursul săptămânii curente la Brest „se va auzi tunetul tancurilor și se va vedea circulația diferitelor tipuri de echipamente militare”.

Înaltul oficial belarus a anunțat că motivul manevrelor ține de activitatea Brigăzii 38 De Asalt Aerian al Gărzilor Separate de la terenul de antrenament Brest „conform planului de pregătire pentru anul în curs”.

Pe 23 octombrie, Ministerul Apărării din Belarus a raportat sosirea armatei ruse în țară; pa terenul de antrenament, soldații au fost întâmpinați cu pâine și sare.

Institutul pentru Cercetări de Război (ISW) și serviciile de informații militare britanice consideră până în prezent că riscul unei noi ofensive din Belarus este însă scăzut, în pofida manevrelor comune.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...